Vértanu utca


Ikerházépítés: miért érdemes?

Az ikerházak építése napjainkban mintha a háttérbe szorult volna, pedig azokkal az előnyökkel még mindig rendelkezik, amik annak idején sikeressé tették.

Az ikerházak rendkívül népszerűek voltak a korábbi évtizedekben, ami nem véletlen, hiszen számos olyan előnnyel rendelkeznek, amelyek az egyedi házaknál nem, vagy csak korlátozottan valósíthatóak meg. Az utóbbi időben azonban a társasházak, illetve az önálló családi házak építése vette át az ikerházak építésének "divatját" - bár természetesen még mostanság is épülnek ikerházak -, aminek oka azonban nem tisztázott; talán annak köszönhető, hogy az előnyök feledésbe merültek. Éppen ezért az alábbiakban összegezzük, miért is érdemes ikerházat építtetni, illetve miért is jó konstrukció ez a lassan teret veszítő háztípus.

Mint fentebb írtuk, az ikerház építésének számtalan előnye van, ami miatt érdemes mellette dönteni, de az egyik legfontosabb az árában keresendő: alacsonyabb az építtetés költsége, mintha azonos alapterülettel két külön épületet kellene felépíteni. Ez az ikerházak kialakításából adódik, hiszen egy fal mindenképp közös lesz, de a tetőszerkezetet is egyszerűbb így kialakítani, nem is beszélve a közművekről, amelyeken egy ikerház mindkét fele osztozhat, és összességében ezek az amúgy sem aprónak tűnő költségek a beruházás nagyságától függően együttesen akár a nyolc számjegyű - azaz tízmilliós - összeget is elérhetik, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni.

A másik, szintén megkerülhetetlen előny, ami miatt érdemes ikerházat építeni: a család, méghozzá a tágabb család, azaz nem csak szülők és gyermekeik, de a nagyszülők is. Ha a nagyszülők az unokák közelébe költözhetnek, avagy a gyermekeknek nem kell messzire költözniük a szüleiktől, az több szempontból is előnyös. Egyrészt a nagyszülők a gyermekeik és unokáik közelében lehetnek, átvehetnek egyes, kisebb teendőket, például vigyázhatnak a gyermekekre, így terhet levéve a szülőkről, másrészt ők is folyamatos felügyelet alatt lehetnek, ami idős korban, az egészség megromlásával nagyobb biztonságérzetet nyújt, mintha távol, egyedül kellene élniük.

A kedvező ár és a család egy helyre költözése azonban még nem lenne elegendő ahhoz, hogy az ikerházak újra divatossá váljanak; ennél valamivel többre van szükség. Éppen ezért fontos, hogy az ikerház nem egy elavult, régi ingatlant takar, hanem akár modern, napjaink minden igényét kielégítő, esztétikus épület is lehet, amelybe öröm beköltözni. A mai ikerházak esetében már nem merülnek fel azok a hátrányok, amelyek annak idején hírhedtté tették ezt az épülettípust, a hatékony építőanyagoknak és korszerű technológiáknak köszönhetően pedig az energiafelhasználásuk is kifejezetten alacsony lehet.

És, ha már megemlítettük a hátrányokat, érdemes ezeket is felsorolni - a modern kiküszöbölésükkel együtt! A korai ikerházak esetében gyakori volt, hogy a két házrészt elválasztó fal csupán térhatároló fal volt, ami ugyan csökkentette a költségeket, viszont konkrétan mindent lehetett hallani, ami a szomszédoknál történik; a fal vastagsága napjainkban sem feltétlenül változott meg, azonban a hang- és hőszigetelésnek köszönhetően már tökéletes a szeparáció. Szintén hátrány, hogy vitás esetekben könnyedén elmérgesedhetett a helyzet, és ez viszont napjainkban sem alakulhat másként, ám, ha a család számára építtetünk ikerházat, ez talán nem merül fel. Szintén hátrány, hogy a két ingatlan külön-külön valamivel nehezebben értékesíthető, mintha két egyedi épületről lenne szó, de aki ikerházat építtet, az a családjának építteti azt, tehát nem valószínű, hogy az eladás a célja.

Ha Önt is meggyőztük az ikerház építésének előnyeivel, és a hátrányokat sem tartja leküzdhetetlennek, válassza cégünket, mi pedig garantáljuk Önnek a legkorszerűbb végeredményt, a kényelmes otthont és a kedvező árakat! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az ikerházak építésének lehetősége iránt, tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot is!

Házépítés a legegyszerűbben és leggyorsabban, egyéni igény szerint

Szeretne komfortos, kényelmes, költséghatékonyan fenntartható otthont? Érdemes a házépítést ránk bízni, így rövidebb idő alatt valósíthatja meg a terveit.

A korszerű technológiák lehetővé teszik, hogy gyorsan és biztonságosan kerüljön sor az ingatlanok kivitelezésére. Hozzáértő szakembereinkkel rövid időn belül tudunk a kéréseknek eleget tenni. Célunk, hogy mindenki olyan épületbe tudjon beköltözni, ami minden szempontból megfelel az elvárásainak.

Akár egyedül vagy a párjával, akár gyermekekkel együtt költözne szép, kényelmes otthonba, lehetősége van az igényei szerint kialakított ingatlan kulcsait átvenni. Családi házak és társasházak kivitelezésével egyaránt foglalkozunk, így bármilyen környezetben képzeli el a jövőjét, érdemes hozzánk fordulni.

Minden a rendelkezésünkre áll az egyéni kérések teljesítéséhez. Korszerű háttérrel, a legjobb minőségű anyagok és eszközök felhasználásával látjuk el a feladatokat. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a változásokat, naprakészek vagyunk az új megoldások terén, hiszen rendszeresen részt veszünk képzéseken.

Tudjuk, hogy mennyire fontos az előre megbeszélt határidők betartása. Ennek megfelelően teszünk eleget az elvárásoknak, és a legmagasabb szakmai követelmények szerint végezzük a munkánkat. A házépítés menete leegyszerűsödik, sokkal gyorsabb és szervezettebb lesz a munka, várakozás nélkül, garanciával kerülhet sor a tervek megvalósítására.

Rengeteg időt és energiát spórolhat meg azáltal, hogy egy kézben tudja a tervezést és a kivitelezést. Levesszük a terhet a válláról, összehangolt tevékenységre, hozzáértő, megbízható szakemberek precíz munkájára, kifogástalan eredményre számíthat. Stresszmentesen, a lehető legrövidebb idő alatt kerülhet sor a munkálatokra, és mindent egy kézben tudhat a házépítés befejezésééig.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és ossza meg egyéni elképzeléseit! Ha nem Ön szeretne beköltözni, hanem beruházást tervez, szintén érdemes hozzánk fordulni. Könnyen megtalálhatja a legjobb megoldást. Készséggel állunk a rendelkezésére. 

Profitkész Kft. +3630-476-86-82 termelzoltan@gmail.com Családunk generációk óta foglalkozik az építőiparral. Cégünk fő profilja családi- és társas házak építése. 1223 Budapest, Szabadkai utca 13.