Pannónia utca


Ikerházépítés: miért érdemes?

Az ikerház építés napjainkban mintha a háttérbe szorult volna, pedig azokkal az előnyökkel még mindig rendelkezik, amik annak idején sikeressé tették.

Az ikerházak kialakulására van létező magyarázat. Azokon a helyeken kezdtek ilyen ingatlanok építésébe, ahol aprótelkek találhatóak egymás mellett. Két külön ház megépítése azzal járt volna, hogy a kis méretű, szomszédos telkeken túl közel kerülnek egymáshoz az egyébként különálló falak. Az ikerházak tervezését és megépítését tehát a kényszer szülte. A két épület egymáshoz kapcsolásával növelni lehetett az épületkubusok közötti távolságot, így a lakóknak is komfortosabb lett egymás mellett élni .

Az ikerház építés a korábbi évtizedekben rendkívül népszerű volt, ami számos előnyének köszönhető. Az utóbbi időben azonban a helyét a társasházak, illetve az önálló családi házak építése vette át, és csak kisebb számban épülnek ikerházak, ennek oka azonban nem tisztázott; talán annak köszönhető, hogy az előnyök feledésbe merültek. Éppen ezért az alábbiakban összegezzük, miért is érdemes ikerházat építtetni.

Az ikerház építésének egyik legfontosabb előnye az ilyen típusú ingatlan árában keresendő: alacsonyabb az építtetés költsége, mintha azonos alapterülettel két külön épületet kellene felépíteni. Ez az ikerházak kialakításából adódik, hiszen egy fal mindenképp közös lesz, de a tetőszerkezetet is egyszerűbb így kialakítani, nem is beszélve a közművekről, amelyeken egy ikerház mindkét fele osztozhat.

Az ikerházak építéséhez a két telek közös határa jelenti a szimmetriatengelyt. Figyelembe kell venni a tájolást, de ha a telek adottságai nem teszik lehetővé, akkor nem rendelkezik mindkét épületrész ugyanolyan előnyös tájolással. Emiatt az egyik épület fényviszonyai eltérőek. Az építkezéshez kevesebb építőanyag kell és egyszerűbb a házak felhúzása is, mert az egyik fal közös és három homlokzatra van szükség, kevesebbre, mint két, külön háznál. Tény viszont, hogy a későbbiekben a két ingatlan külön-külön nehezebben értékesíthető, de aki ikerházat építtet, az a családjának építteti azt, tehát nem az eladás a cél.

Az ikerház építésre más szabályok vonatkoznak, mintha egy önálló ingatlan megépítéséről lenne szó. Nézzük meg egy kicsit részletesebben, hogy mivel jár az ikerház építés. A törvény úgy rendelkezik, hogy az ilyen típusú ingatlanokat engedéllyel lehet felépíteni az adott telken. Az ikerház maga osztatlan közös tulajdonként van jelen a tulajdonosok között, de a tulajdoni lapon azt tüntetik fel, hogy mekkora a társak tulajdoni hányadrésze. Természetesen ezzel párhuzamosan oszlanak meg a felek között az ingatlant érintő kiadások is. Ami az ikerház építést illeti, jelen állás szerint az ikerházra is igényelhető hitel támogatás a megfelelő feltételek betartásával és meglétével.

Az ikerházaknak a későbbiekben lehet egy másik élete is. Mivel két, külön műszaki struktúrával rendelkező ingatlanról van szó, az ikerházakat utólag társasházzá is lehet alakítani. Ha mindkét tulajdonostól megvásárolják a saját házrészét, a kettőből egy épület válhat, amit egyként használnak. A társasházzá alakított ikerház pedig megnövekedett forgalmi értékkel rendelkezik.

Ha már szóba került a család, akkor beszélhetünk a másik előnyről is, ami miatt érdemes ikerházat építeni. A család számára több szempontból is előnyös lehet az ikerház mellett dönteni: a nagyszülők az unokák közelébe költözhetnek, avagy a gyermekeknek nem kell messzire költözniük a családtól; mindkét esetben közelséget biztosít az ikerház.

Ezen előnyök miatt érdemes tehát ikerházat építtetni, és gyaníthatóan újra népszerűvé válik ez az ingatlantípus a közeljövőben. Ha Önt is meggyőzték a fentiek, és szeretne egy új ikerházba költözni a családjával, válassza cégünket! Garantáljuk a legkorszerűbb végeredményt, a kényelmes otthont és a kedvező árakat!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az ikerház építés lehetősége iránt, tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot is!

Mit nyújtanak az általunk biztosított új építésű házak?

Nincs ideje az építkezés szervezésére és felügyeletére? Használt helyett új építésű házak közül vásárolna? Több ok miatt megéri a kivitelezést ránk bízni.

Ha költözésre készül, és szeretne a lehető legjobb megoldásra jutni, akkor érdemes az új építésű házak valamelyike mellett dönteni. Használt ingatlan esetén előfordulhat, hogy rövid időn belül elengedhetetlenné válik a felújítási munkálatok elvégzése. Építkezés tervezése, a munkafolyamat szervezése, a megfelelő szakemberek kiválasztása, és az anyagok beszerzése során pedig sok időre, energiára, nagy odafigyelésre van szükség.

Mindezektől megkímélheti magát, és szép ingatlanba költözhet, amilyet elképzelt magának. Az új építésű házak lehetővé teszik, hogy olyan helyen töltse a mindennapjait, ahol igazán jól érzi magát.

Miért érdemes hozzánk fordulni, ha új építésű házak kivitelezéséről van szó?

  • Magas szaktudással, egyéni igények szerint dolgozunk.
  • A legkorszerűbb gépeket, eszközöket és anyagokat használjuk.
  • Kiemelt figyelmet fordítunk a határidők pontos betartására.
  • Naprakészek vagyunk a fejlődéseket, a változásokat illetően, a legjobb módszereket választjuk.
  • Minden részletre ügyelünk annak érdekében, hogy minél kevesebb költsége legyen a fenntartás során.

Az új építésű házak mindenki számára kedvezőek, családdal és egyedülállóként is kiváló megoldást nyújtanak. Egyéni igények szerint költözhet családi házba vagy társasházba, mindkét típusú épület kivitelezésével foglalkozunk.

Kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is könnyen biztosíthatja az optimális hőmérsékletet, és biztonságban érezheti magát. Ha pedig befektetne, és kiadásra készül, szintén megéri az új építésű házak sorából választani.

Döntsön a legegyszerűbb, kényelmes és megbízható megoldás mellett! Folytassa az életét olyan környezetben, amilyet mindig szeretett volna! Biztonságos, energiatakarékos, stílusos ingatlant rendezhet be egyéni igényei szerint, ha az általunk kivitelezett új építésű házak egyikét választja.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximálisan elégedett legyen. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és ossza meg az elképzeléseit!

Profitkész Kft. +3630-476-86-82 termelzoltan@gmail.com Családunk generációk óta foglalkozik az építőiparral. Cégünk fő profilja családi- és társas házak építése. 1223 Budapest, Szabadkai utca 13.