Puttonyos utca

Ikerház építés generációknak!

Az ikerház építés egy speciális feladat, hiszen maga az ikerház sem egy hétköznapi jelenség. Tulajdonképpen kettő ház épül fel egy ikerház építés során, de egy épületként és két telken. Az ikerház egy jellegzetes épület típus, ami nem véletlenül jött létre. Egyfajta praktikus megoldásnak szánták azokra a telkekre, amik kis mérettel rendelkeztek és túl közel is voltak egymáshoz. A házak egybeépítésével próbáltak az építők helyet spórolni és a telkeken optimális udvar és kert részt hagyni.

Az ikerház építésnek az alapja, hogy két olyan lakóépület kerül egymás mellé, ami különálló épülettel és közmű beépítésekkel készül. A közös fal, a tűzfal, illetve a telekhatár a választó vonal. Mivel az ingatlanoknak a tűzfal közös része, ezért három homlokzat készül az épületre. Jó tudni, hogy nem minden építési telken lehet ikerházat felhúzni, mert szükség lehet ehhez külön építési engedélyre is.

Az ikerház építésnél fontos a tájolás, mert figyelembe kell venni, hogy mindkét épületrésznek ideális legyen az elhelyezkedése. Az ikerháznak megvannak az előnyei, sokan mégis csak vonakodva döntenek egy ilyen ingatlan megvásárlása vagy megépíttetése mellett. A visszatartó erő nyilvánvalóan az, hogy gyakorlatilag közös tulajdonban van az ingatlan és megoszlik a két tulajdonos között. Éppen emiatt is annyira ideális választás több generáció számára.

Az ikerház építés ráadásul kisebb költségekkel jár, mert kevesebb alapanyag szükséges a két ingatlanhoz, mivel közös fallal rendelkeznek. A közös falra már nem kell nyílászáró, homlokzat vagy plusz építőanyag. Egy ilyen ingatlanban kényelmesen elfér egy nagy család, fiatalok és idősebbek, anélkül, hogy túlságosan közel élnének egymáshoz. Lehetőség van arra, hogy a lakók privát szférával rendelkezzenek, amit akkor osztanak meg a szomszéddal, amikor akarnak.

Az ikerház építésben nagy tapasztalattal rendelkezünk, az általunk tervezett és kivitelezett ingatlanok magas színvonalat képviselnek, amellett, hogy modern, élhető otthonok születnek. Kérjen tájékoztatást szolgáltatásainkról!

Profitkész Kft. +3630-476-86-82 termelzoltan@gmail.com Családunk generációk óta foglalkozik az építőiparral. Cégünk fő profilja családi- és társas házak építése. 1223 Budapest, Szabadkai utca 13.